Pro6 is een professionele en ervaren hulpverleningsorganisatie die specialistische hulp biedt aan kinderen, jongeren en hun gezin.
Pro6 biedt systeemgerichte ambulante begeleiding, behandeling, hulp bij complexe scheiding, diagnostiek en training.

Onze cliënten komen uit de regio West Brabant West, West Brabant Oost, Hart van Brabant en Noord Oost Brabant.

                                                          Wij zijn op zoek naar een enthousiaste:

​                    Kindbehartiger

                           Uren in overleg, minimaal 24 uur per week

NB: een combinatiefunctie als Kindbehartiger/Gezinsbehandelaar behoort ook tot de mogelijkheden.  

 

 

De Kindbehartiger is een professional die er speciaal is voor kinderen in een scheidingssituatie, om te luisteren naar hun stem, hen uitleg te geven alsmede hun positie te borgen, het liefst zo vroeg mogelijk als ook (enkele) jaren na de scheiding. De Kindbehartiger zorgt ervoor dat de beleving van ieder kind helder wordt, plaatst deze samen met het kind in perspectief en vertaalt deze richting ouders, verzorgers, overige belanghebbenden en indien nodig richting het juridisch speelveld door middel van een verslag. De Kindbehartiger treedt op als belangenbehartiger van kinderen in een scheidingssituatie, ondersteunt kinderen, hun ouders/verzorgers en heeft als doel om kinderen met een vertrouwd en veilig gevoel verder te laten gaan na de scheiding.

Wat ga je doen?
De werkzaamheden van een kindbehartiger zien er vaak als volgt uit:

 • Geven van onafhankelijk advies. Je analyseert wat de werkelijke behoeften en wensen zijn van het kind en vertaalt deze naar een praktisch advies wat ouders helpt om tot afspraken te komen die perspectief geven op een harmonieuze toekomst
 • Het kind helpen ontdekken wat ze echt vinden en voelen over de scheiding en helpen om hun mening te geven over de scheiding.
 • Het bieden van een veilige plek waar kinderen hun kart kunnen luchten, zonder bang te zijn dat ze één van hun ouders tekortdoen of laten vallen. Een plek waar ze zich gehoord voelen.
 • Eerlijke informatie geven aan ouders en kind. Uitleggen van het scheidingsproces aan kinderen op een manier die ouders soms nog niet kunnen of anders doen doordat de situatie beladen is voor hen. Kinderen zijn de spanning, geheimen en stiltes vaak zat en hebben behoefte aan eerlijkheid. Ze willen weten ze waar ze aan toe zijn. Dat geeft rust.
 • Tips geven aan ouders. Met inzicht en tools leer je ouders hoe zij op een prettige manier met elkaar en hun kind communiceert. Daarnaast leer je ouders om op een effectieve manier om te gaan met hun emoties in het bijzijn van de kinderen, zodat de kinderen er niet mee belast worden.
 • Ouders tools aanbieden over praktische zaken, de verdeling van de dagelijkse zorg en de opvoeding van de kinderen na een scheiding.

 

Wie ben jij?

 • Je hebt affiniteit met complexe scheiding casuïstiek
 • ervaring in en affiniteit met een (ambulant) systeemgerichte werkwijze
 • een afgeronde HBO opleiding
 • kennis op het gebied van ontwikkelingspsychologie en hechting
 • ervaring in het werken met kinderen en ouders in een scheidingssituatie vanuit professioneel perspectief
 • een bij de functie passende zelfstandigheid
 • een goed analytisch vermogen, sterke interpersoonlijke vaardigheden, een grote inzet, gerichtheid op competenties en ontwikkeling, creativiteit en gezond verstand;

 

Maar wat hebben wij je te bieden?
Onze kracht zit hem vooral in ons werk: het biedt voldoening. Je betekent écht iets voor een gezin. En om dat te kunnen doen, werk je bij Pro6 écht flexibel. Dat is heel logisch: we kunnen de beste behandeling alleen garanderen door ook goed voor onze hulpverleners te zorgen. En wat is nu lekkerder dan je werk écht op je eigen manier doen? Je bepaalt zelf op welke dagen, tijden en vanuit welke locatie je werkt.

We werken met de CAO jeugdzorg, deze functie is ingeschaald op een salaris van min. €3.042 en max. €4.973,00.
Verder zijn onze secundaire arbeidsvoorwaarden fijn. Denk aan een eindejaarsuitkering van 8,3% en een persoonlijk opleidingsbudget, naast het aanbod aan trainingen en cursussen dat we binnen onze eigen organisatie regelen.

Daarnaast zul je de opleiding tot Kindbehartiger gaan volgen, deze wordt bekostigd door Pro6, inclusief registratiekosten Register Stichting Kwaliteit Kindbehartiger, jaarlijks lidmaatschap Beroepsorganisatie Kindbehartiger, de opleidingsdagen zijn onder werktijd en wij faciliteren 2 maal per jaar intervisie tbv je registratie als Kindbehartiger.

Ik neem aan dat je inmiddels in de startblokken staat? Stuur je motivatiebrief én cv voor 25 maart 2024 naar Els Maes, els@pro6online.com. Heb je nog vragen? Dan mag je me bellen: 06-15909633.