Ervaringen

Mijn naam is Jayden,

Voordat ik met pro6 in aanraking kwam geloofde niemand in mij. Zelfs mijn ouders hadden de moed opgegeven. Echt… Als ik door het winkel centrum fietste gingen de rolluiken dicht hahaha. Eerlijk, ik heb het ook wel bond gemaakt in het verleden.

Door de WSG kwam ik in aanraking met Pro6. Ik had een aardige begeleidster. Ze gaf me gelijk complimenten. Dat ik er zo verzorgt uitzag en dat ik me goed,  sociaal opstelde tegenover haar. Ik kreeg nooit complimenten. Ik was wel verrast. We hadden al snel een goede klik. Eindelijk iemand die ook mijn positieve punten zag. Al snel kwamen we in gesprek over wat ik graag wilde en hoe ik dit eventueel kon bereiken. Ze vertelde me dat er echt wel beroepen waren waarvoor ik geschikt was en dat we daar samen naar op zoek zouden gaan. Ik heb altijd gedroomd van kok worden. Ik geloofde er helemaal niet in dat dit voor mij mogelijk was. Samen hebben we gezocht naar een opleiding die aansloot bij mij. Ik koos voor BBL.  Op school zitten is niet helemaal mijn ding. Ik moest op zoek naar een leer/werkplek. In mijn dorp zou ik dat nooit krijgen. Iedereen kent mij en mijn familie. ……Kansloos.

Mijn begeleidster begreep dat en heeft samen met mij gezocht naar een werkplek buiten ons dorp. In de stad, waar ik opnieuw kon beginnen. Al snel mocht ik op sollicitatie gesprek komen. Mijn begeleidster heeft dit samen met mij geoefend. Ik had nog nooit een sollicitatiegesprek gehad. Ik was echt erg zenuwachtig. In de auto naar het sollicitatie gesprek hebben we samen nog geoefend en gaf mijn begeleidster mij nog wat bruikbare tips. Gelukkig ging alles goed. Ik werd aangenomen. Het is nu 1 jaar geleden. Ik werk er nog steeds met veel plezier. Ik ben inmiddels opgeklommen van de spoelkeuken tot ploegen chef en mag nu zelfstandig de maaltijden bereiden. Op de opleiding gaat het ook goed. Op school zitten vindt ik nog steeds niet leuk, maar zo kan ik wel diploma’s halen en hogerop komen. Uiteindelijk wil ik chefkok worden. Via mijn werk heb ik nu ook allerlei nieuwe vrienden waarmee ik als ik vrij heb leuke dingen onderneem. We gaan uit of bezoeken leuke dance feesten.

Ik ben echt trots op mezelf. Mijn familie is ook erg trots en wat ook belangrijk is…. Mijn broertje gaat mijn voorbeeld volgen en gaat nu ook weer naar school. Ik ben echt heel blij dat ik destijds begeleiding heb gekregen van Pro6 en zo weer het geloof in mezelf terug vond. 

Groeten van Jayden…..

Jayden

Begeleiding

Wij zijn doorverwezen door de rechtbank en bij Pro6 terecht gekomen. Ik ben in 2015 gescheiden, al die tijd lukt het ons niet om op een normale manier met elkaar om te gaan en lukte het niet om afspraken gewoon na te komen. Van alles heb ik geprobeerd om de situatie te verbeteren, ook met diverse hulpverlening maar helaas zonder resultaat. Opnieuw heeft alles geleid tot weer een rechtszaak en opnieuw zijn we in 2019 naar hulpverlening doorverwezen. Ouderschapsbemiddeling en hulp bij de uitvoering van de omgangsregeling moest ingezet worden. Ik had geen enkel vertrouwen meer in de hulpverlening. Al jaren is de situatie slecht en die gaat echt niet beter worden dacht ik.

Na de aanmelding bij Pro6 heeft er eerst een onderzoek plaatsgevonden. Er werd gevraagd naar de verloop van eerdere inzet van hulpverlening en ik kon mijn kant van het verhaal goed vertellen, ook werd er met de kinderen gesproken. Door de afname van de Masic voelde ik me eindelijk serieus genomen in wat ik al die tijd al aangaf.

Als advies werd gegeven dat we niet gingen toewerken naar beter communiceren en samenwerken met elkaar maar dat we gingen inzetten op parallel ouderschap. Er werd uitgelegd dat er als het ware een soort muur tussen ons in werd gezet en iedere ouder zich richt op zijn eigen ouderschap. Nog nooit van gehoord maar het trok me wel aan,  we zijn allebei akkoord gegaan met het advies. De behandelaar heeft het pittig gehad met ons maar er is nu wel een regeling die eindelijk loopt. Ik zie mijn ex niet of nauwelijks en we hebben minimaal contact, daardoor is er wel rust gekomen en zijn er geen conflicten meer. Waar we wel contact over hebben is samen met de behandelaar vastgelegd. Mijn band met mijn kinderen is sterker geworden. Ik richt me nu meer op hen in plaats van op mijn  ex. Afijn! Om een lang verhaal toch kort te houden. Eindelijk hulpverlening dat wel heeft gewerkt.

Pro6 Bedankt!

Joyce, 36 jaar

Complexe scheidingen