Beste zorgprofessional,

Met het einde van het jaar in zicht blikken wij met een grote glimlach terug op de laatste jaren. We zien hoe Pro6 de afgelopen jaren is gegroeid. In deze nieuwsbrief lees je over alle ontwikkelingen van 2019 die we graag in 2020 willen  voortzetten.

Groeten, Pro6

Terugblik 2019

Vanaf de start van Pro6 in 2011 blijven we nog ieder jaar groeien. We blijven ons ontwikkelen en professionaliseren, dit is ook terug te zien in het toenemende aantal aanmeldingen. In 2019 heeft Pro6 aan 133 gezinnen hulp geboden. Gezinnen, jongeren en verwijzers zijn tevreden tot zeer tevreden over de inzet van Pro6 in het gezin. En deze tevredenheid geeft ons weer een goede stimulans om verder te ontwikkelen op de weg die we zijn ingeslagen.

We blijven werken met géén tot korte wachtlijsten! Door de toename van aanmeldingen hebben we ook in 2019 ons team uitgebreid met zes ervaren professionals, een tweede regiebehandelaar, een accountmanager en beleidsadviseur. Stuk voor stuk dragen onze nieuwe collega’s bij aan de complete en specialistische zorg die wij onze cliënten bieden. We houden op deze manier de wachtlijsten zo kort mogelijk.

Pro6 wil in 2020 vol enthousiasme en passie voor het vak verder door ontwikkelen en perfectioneren. De kwaliteit die we bieden in de hulp aan gezinnen blijft ondanks de groei hoog in het vaandel staan en daarom blijven we innoveren om onze hulp te optimaliseren. We blijven systemisch werken en doen dat bij het kind en de jongeren in zijn omgeving of bij het gezin thuis. We zetten de specialisten in die nodig zijn in een gezin en als nog veel onduidelijkheid is over welke hulp het best passend is voor een gezin kunnen we vooraf een systeem onderzoek doen. We doen wat nodig is!

 

Fijne samenwerking!

Daar waar nodig is werken wij samen met collega instellingen. Wij vinden het belangrijk om samen te werken zodat een jongere of gezin de hulp krijgt die het nodig heeft. Zonder deze samenwerking zouden wij veel minder jongeren en hun omgeving kunnen helpen. Niet alleen het zien van de positieve ontwikkelingen binnen een gezin, maar ook de waardering van onze samenwerkingspartners vinden we belangrijk. Regelmatig ontvangen wij leuke berichten waaruit blijkt dat de waardering in de samenwerking wederzijds is, zoals onderstaande reactie. We hopen in 2020 de samenwerking met jullie voort te zetten!

Binnen mijn functie als jeugdprofessional werk ik veel en prettig samen met een groot scala aan zorgaanbieders, waaronder de laatste jaren met Pro6. Ik werk graag samen met Pro6, omdat zij erg deskundig zijn, veel in huis hebben en simpelweg aanpakken. Zij bestaan uit een zeer divers, gedegen en gespecialiseerd team van professionals, met een drive voor de cliënt. Pro6 schakelt snel en de afstemming is prettig. Zij sluiten aan bij de vraag van de cliënt maar durven ook zeker de vinger op de zere plek te leggen en te bespreken wat nodig is om tot verandering te komen. Ook bij complexe scheidingen is Pro6 een goede partij, ik verwijs veel casuïstiek naar hen door terwijl veel zorgaanbieders deze casussen ontwijken.“