Mijn naam is Wendy de Bruijn. Als SKJ professional werk ik vol toewijding met gezinnen vanuit verbinding, gelijkwaardigheid en wederzijdse bereidheid. Wat ik belangrijk vind is om met een breed blikveld te kijken, om die reden heb ik de opleiding tot systeemtherapeutisch werker (NVRG) gevolgd. Deze opleiding heb ik als een verrijking ervaren. Binnen het systemisch denken is bepaald gedrag pas een probleem als het systeem eromheen het als een probleem ervaart. De oplossing van een ervaren probleem ligt bij het systeem, niet bij een individu; er is geen ‘schuldige’ en dat vind ik mooi aan deze denkwijze. Het onderzoeken van de context en de verschillende zienswijzen/waarden van betrokkenen is voor mij van groot belang. Er is namelijk niet één waarheid. Door systemen om de jeugdige heen te veranderen, zal het gedrag van de jeugdige veranderen.

Graag ga ik vanuit menselijkheid en connectie samen met u aan de slag, met uzelf als expert, om patronen (vicieuze cirkels) te doorbreken en de verbinding met elkaar te herstellen. Wat ik vaak zeg is: perfect bestaat niet en dat hoeft ook niet. Ik heb oog voor de kwetsbaarheid in ieder mens. Binnen mijn werkwijze staan transparant zijn, openheid, eerlijkheid en een nieuwsgierige houding centraal. Ik heb veel ervaring in het werken met multi-probleem gezinnen, complexe scheidingen en richt me nu op VIER (hoog intensief behandeltraject).

Ik ben iemand die nooit uitgeleerd is en mijzelf wil blijven ontwikkelen. Daarom staat een specialistische cursus gericht op partner relatie therapie (NVRG) eind 2023 voor mij op de planning.